Hur vill du ha dina ägg?

2010-07-25 @ 15:16:41
Nu för tiden är det fler och fler som lider av ofrivillig barnlöshet och det kan bero på att åldern för förstföderskor har blivit högre. Nu ligger det på förslag att äggdonatorer ska få högre ersättning eftersom den man får nu för det första är lägre än den som män får för att lämna sperma ( det vill säga runka i en burk) för det andra så täcker den knappt förlorad inkomst och resan till sjukhuset för att göra det. När kvinnor lämnar ägg får man gå igenom en hormonbehandling och ett mindre ingrepp som tar en dag, det är bökigt och lite krångligare än att runka i en burk, det kallar jag orättvist.
Bristen på donatorer beror troligtvis på att folk inte vet om att man kan göra sånt för andra, det är som att lämna blod förutom att det inte räddar liv, det skapar liv.
Varje år utförs bara 50 st äggdonationer, det är bara 100 lyckliga föreldrar som får sin ofrivilliga barnlöshet botad.

på www.karolinska.se finns en lista över kliniker som tar emot ägg och spermier. Mammas lilla Botoxhjälte har valt att hjälpa till och om du vill hjälpa till så gör det, du kan hjälpa till bara med att tala om för folk att det här finns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0